Det var väldigt roligt att träna för tränare igen, jag har inte tränat Maali aktivt på över ett halvår. Vi har träningar inbokade var tredje vecka men det har varit Micke som fått tagit hand om den biten och om jag ska vara ärlig så har han inte haft möjlighet att underhålla det.

Idag märktes det att vi tappat väldigt mycket, så pass att vi får börja om med en hel del. Maali har tappat mycket muskler och just nu så är överlinjen klen. Vill inte ha den här smala halsen och muskelfattiga kroppen, men jag har bara mig själv att skylla och nu känns det äntligen som att jag har lite mer energi.
image

Dagens lektion bestod av jobb på volt där jag skulle backa framför henne och påverka med hjälp av spöt. Men innan vi började fick hon vänja sig lite vid spöt, just för att få se att det inte var farligt eller skulle bli obehagligt.
Hahaha, jag har aldrig mött en häst som kan se så sur och ”ful” ut. Hon tyckte det var skit.
image

Hon var duktig och försökte göra det jag bad om plus att hon inte stressade någonting. Öppna är mycket lättare för henne, det jag måste hålla koll på är att hon inte träder förbi tyngdpunkten och far iväg med bogen. När jag hann med och gjorde rätt så gick det helt ok.
Viktigt med paus där vi bara står ett tag och hon får klappar.
image

Med hjälp av att peka mot ytter bakben och dutta vid behov med spöt började vi introducera sluta. På volt var det svårt för henne att förstå så vi provade rakt spår istället och då gick det mycket bättre, några steg blev det allt. Hon är ambitiös och arbetsvillig, det mesta hänger på att jag ska hinna med.

Böjning dock med fel bakben fram. Att kunna få henne att sänka huvudet har tagit lång tid så några framsteg har vi ändå gjort.
image

image

Nu är det dags att komma igång på riktigt…. Jag ska bara gifta mig först och det sker på torsdag så planen är att börja träna på lördag.