Ultuna ringde Micke idag vid två tiden på dagen och berättade att Malidza visat symptom på kolik på morgonen.
Jag och Micke kom överens om att de skulle ringa till honom istället för till mig, jag har väldigt svårt att hantera stresspåslaget som blir vid just sådana samtal (egentligen hela den här situationen).
Dock var hon fortfarande ohalt och feberfri, så imorgon hämtar vi hem henne… ja, alltså idag eftersom jag skriver så sent nu igen.

Efter att han slutat jobbet så åkte han direkt in till lilltjejen. Hon blev så glad när hussen klev in genom dörren, tryckte sig mot gallret och ville hälsa på direkten. Sen när han väl kom in i boxen så blev hon ju såklart stött… Han hade inget smarr, plus att han lämnat henne där en hel natt.

Eftersom hon fått kolik på morgonen och de behövt sonda ner paraffinolja så fick hon inte äta något. Men han borstade henne och sedan kliades de och myste.
image

Veterinären som tagit emot honom när han kom (det framkom senare att det var en veterinär, när jag inte kunde hålla mig ifrån att ringa dem och fråga om hon fortfarande mådde bra) sa att han gärna fick ta ut henne och promenera, så det gjorde dom.
När han tog ut henne så vaknade hennes nya kompis i boxen mitt över till och började ropa. Ju fler ”stalldelar” de gick förbi desto mer ljud blev det på hästarna de passerade. Hahaha, hade jag varit med så hade jag skämts ihjäl 🙂

De tog tre vändor på långa svarta gången och sen fick hon gå in i boxen igen. När de närmade sig boxen så sprang den nya kompisen runt runt, då fick Micke lite ångest men sen lugnade det ner sig direkt när Malidza var i sin box igen.
image

Imorgon åker vi och hämtar henne, nu vill jag bara att hon ska vara här hemma så jag själv kan hålla koll… Även om jag så får promenera med henne tills jag stupar.

Micke skrev det här på sin instagram och det är verkligen så det är att ha djur
image