Jäklar vad roligt det var att träna idag. Vi fick jobba med bogens placering, att hon inte skulle flyta iväg åt något håll. För att öva på det skulle jag flytta henne utåt och inåt på volten. När hon skulle flyttas utåt skulle jag hålla upp spöt mot manken och om det inte räckte så duttades det lite också. När hon skulle flytta inåt så gjordes det med hjälp av min position och att jag själv drog mig inåt. Eftersom det ropades lite inifrån stallet lade vi in tempoväxlingar också där jag gick lite snabbare för att sedan gå långsammare, jag måste nog även se till att jobba in ett kommando och det lutar mot ”saaakta”. På det viset fick Maali lov att slappna av lite och koncentrera sig på mig istället för att svara sina kompisar, stressa upp sig och fara omkring. Just det beteendet stressade mig inte idag, och det känns som ett stort framsteg mot hur det har varit förut.

Nya kapsonen som är helt i läder invigdes idag och jag är nöjd, mycket nöjd med den.

Maali_2016-04-02

Hon var dock lite surig mot mig emellanåt och tyckte att matten inte visade tillräckligt snabbt och tydligt. Då piskades det med svansen och kastades lite med huvudet, men det var ingen allvarlig stress alls. Vi var nere i lunchhagen på paddexen istället för uppe på gräsbanan som vi har varit på förut. Igår kom jag på idén att vi ska ha ridbanan i hagen, på den del där paddexen ligger, istället för att anlägga en riktig vid sidan om, och det kändes som helt rätt beslut idag, det var så fridfullt att träna nere vid stallet.

Vi fick öva lite på slutan också. Maali har väldigt mycket svårare för den än för öppnan, men genom att dra oss lite närmare staketet och använda det som stöd lyckades vi få något litet steg i alla fall.

Jag fick i läxa att fortsätta träna på det vi gjorde idag, och Cicci tyckte också att det är dags att börja träna uppsuttet. Hon är så klok för hon poängterade att man kan träna och nöta från marken i all oändlighet för att uppnå perfektion, men man tappar lätt suget och motivationen och då är det är inte roligt längre. Hon sade också att för löphästar kan det vara lättare att känna och få igenom övningarna uppsuttet, eftersom de är vana att gå i klunga som kan liknas vid skänkelhjälperna.

Hjärnan är full av känslor och intryck. Jag är så glad och stolt över att det gick så bra, nu känns det riktigt roligt och motivationen är tillbaka, vi behövde verkligen den här träningen!

Här kommer en liten film från dagens träning. Nästa träning ska filmas i längre sekvenser, ursäkta blåsten.