Idag var jag trött och hade träningsvärk sedan ridningen på Odessa igår. Så jag och brallet provade bara lite saker idag utan några direkta krav på hur det egentligen ska se ut. När jag är trött så får det bli som det blir, inga krav på överlinjen, jobba magmuskler eller något, istället så provar vi något nytt som vi båda inte riktigt kan och det sker utan några som helst förväntningar.

Mallan-brallan var inte på något toppenhumör idag. Kapsonen hamnade lite för nära ögat, så nästa gång ska jag spänna remmen under lite hårdare så sidostycket hamnar längre ifrån.
Vi började med det vanliga böjning/ställning och det gick bra, efter det skrittade vi på en åtta och tränade varvbyten, även det gick ok. Hon slappnade inte av i överlinjen utan gick rätt högt med sitt huvud, så som Akhal-tekeer gärna gör. Men sen så ville jag öva mot longering och eftersom Maali inte gärna går ifrån sin matte så fick matten helt enkelt springa med. Mot slutet kunde jag ha längre lina, men det enda det resulterade i var att hon inte jobbade korrekt… men det sket jag i idag, för nu vill jag bara att hon ska förstå att man kan och får springa med ett avstånd oss emellan.

Hahaha! Ni får ”glömma bort” allt annat jag skrivit innan, just om att jag vill att hon ska jobba korrekt. Tänkte bort alla krav på hur det borde se ut, så idag lekte vi bara och här kommer en kort film på oss. Nästa gång ska jag försöka springa i takt så hon inte tror att vi ska bryta av, vi ska även öva vidare på storleken på volten. Hon är inte halt utan hon är sur för jag duttar med spöt i skänkelläget och då laddar hon för bakutspark.

Sen blir det en gosebild, Maali sover och matten borstar.
image