Tänk er att flyta runt i en plaskdamm liggandes på en neonrosa uppblåsbar madrass med ölhållare. Härligt det låter va? Mm, det tycker jag med, men det verkar ta lite tid.
Micke skulle starta upp poolen för någon vecka sedan, efter någon timme kom han in och var förbannad. Tydligen läcker det i alla rörkopplingar och sladden till pumpen hade förslitningar så den glappade, men det har vår snälla elektriker fixat nu. I helgen hoppas jag att den är igång så man kan bada, jag bara måste bada när det blir såhär kräkvarmt.

Förra året var morsan i på tre röda
image

Tycker ni att det är jobbigt med värmen, eller mår ni som allra bäst när det är varmt?

Dagens planer var stora, jag skulle mocka till mina två och fixa lite med vatten och hö. När det var klart fick prinsessorna komma in och svalka av sig lite och slaffsa i sig sitt mums. Där hade dom det bra, alla tre ställde sig och sov. Medan de sov tog jag med mig gubben till lunchhagen för att se om vi kunde få bort lite ogräs som letat sig upp genom Paddexen. Det kommer att bli en hel del rensning där eftersom vi valde att inte lägga markduk, det skulle ju liksom inte bli en ridbana utan en helt vanlig lunchhage.

Förändringens vindar blåser på rätt bra här hos oss, så nu både rider vi och tränar i lunchhagen. Ogräset blir nog min sak att styra upp… om bara poolen kunde komma igång snart. För när det är såhär varmt blir det jobbigt för mig eftersom kroppen inte kan reglera temperaturen just nu iom utmattningen.
Som idag satt jag på knä och rensade ogräs i lugn och ro, tog mina saker och gick in i stallet. Micke hade varit så gullig och tagit ut sadel och träns åt mig. Gick mot huset för att se om han var inne och direkt när jag går ut ifrån stallet så känner jag mig akut illamående, så pass att man egentligen skulle kunna ställa sig i en buske och kaskadspy.. då kom paniken och jag var snabb som en vessla in och la mig på soffan. Åt lite choklad och drack vatten, efter en liten stund gick det upp för mig att det inte skulle bli någon ridning idag.

Så jäkla tråkigt när det här händer, men det är kroppens sätt att säga ifrån helt enkelt. Jag gjorde alldeles för mycket i värmen och det tråkigaste är, att det jag verkligen ville var att rida. Efter en sval dusch och lite i magen så hamnade jag på soffan och såg en rätt dålig film.
Micke tränade lite med Maali och Odessa, de båda var trötta av värmen så det blev två korta pass.

Man lär så länge man lever och imorgon ska jag planera lite bättre!

image

image