Efter att ha spanat på mina hästar från håll nu en längre period, så har jag gjort en del intressanta iakttagelser.

Maali är överhuvudet i den lilla flocken, hon är den som vallar bort de andra vid eventuell fara. Det är även hon som vill vara först fram och hälsa på en när man går ut till dem, hon dricker först och ska alltid välja hölåda först.

Odessa är den som tar med sig de andra ner till vattnet så alla dricker, hon är även den som är modig och vågar gå in i de nya hagdelarna först. Sen tar hon även hand om Malidza rätt mycket, låter henne busa och leka sur. När Odessa tröttnar så brukar hon få Malidza att de ska klia varandra och sen är det lugnt igen.

Malidza har ingen roll mer än att testa gränser. Hon ställer sig bredvid Maali och Odessa när de dricker, hon får även äta ur samma hölåda ibland. Hon retas och blir bortjagad, men är tillbaks lika fort igen. Maali och Odessa låter henne komma undan med en hel del, men det är väl så det ska vara antar jag.

Här är utsikten från mitt fönster när jag ligger i sängen, perfekt att kunna iaktta dem därifrån.
image

Har era hästar någon specifik roll i hagen?