Plötsligt händer det, idag hade jag lite ork igen så kvällen spenderades i stallet. Jag mockade mina två boxar och Micke fixade sin plus allt vatten och hö… Han är en jäkla klippa alltså!
Sen mockade vi ur höet som låg i och runt hölådorna i hagen, kändes skönt. Det har regnat hela dagen så tjejerna hade ätit en hel del hö.

Vi lägger ut lite hö fortfarande och de växlar faktiskt mellan gräs och hö hela dagarna. Har inte tänkt på det innan, men iof så har vi inte lagt ut så mycket hö i hagen vid den här tiden på året heller. De dagar det regnat så har dom alltid fått eller om betet inte varit nog.

Maalis mamma Adita född 1993
image

image

image

image

Efter ett tag så ledsnade jag på att grepa hö, så jag rensade lite ogräs som vuxit upp i Paddexen istället. Tydligen kan man få ett lyckorus genom att få bort sådant som inte ska växa där… Hahaha, jag är så himla konstig!

Sen blev det borstning av alla brudarna och det uppskattades massor. Maali stod och sov, Odessa ville visa vart husse skulle klia och Malidza var alert. Jag råkade klämma hennes huvud när jag öppnade hennes box, så det kan man väl räkna som dagens ”situation”.
Lillfisen blev skavd på sidan av huvudet. Fy vad elak jag kände mig när det hände, efter några mutor så var hon glad igen och jag fick klia henne.

Malidza mättes lite slarvigt idag, men vi tror att hon är runt 158 cm. Det här innebär att Maali är stallets lägsta häst med sina 157 cm.
Odessa är 162 cm hög.

Häromdagen lyckades vi äntligen få tag på bonden som har sina vallar runt oss, så nu får vi rida i kanten på dem. Är så himla glad över det, för jag gillar inte att behöva gå på 70 väg med timmerbilar bara för att ta mig till ett ridbart ställe.
Det här är nästan det bästa som hänt sedan vi flyttade hit. Så nu ska jag börja promenera lite med Maali och Malidza så de vänjer sig. Odessa går med husse.