Hoppas att ni haft ett härligt midsommarfirande! Katarina kom hit och firade med mig och Micke, det blev rätt mycket häst och allmänt babbel. Vi åt köttfärssås och tagliatelle med oliver, mozzarella, tomat och basilika. Gott och framförallt simpelt, Katarina hade bakat en så jäkla god kaka till efterrätt och som jag såklart glömde att fota. Det var en chokladkakebotten med citronglasyr över och på toppen hade hon lagt små hästar, så klockrent!

DSC_8871

DSC_8900
Jag tror inte att hon har sett oss träna tidigare, så idag var första gången. Jag började med att checka av Maali från marken innan jag satt upp. Eftersom hon kändes mjuk och fin kunde jag sitta upp ganska snart. Som vanligt fungerade inte styrningen när jag red, men så får jag inte glömma att hon inte vet vad skänkelhjälpen betyder, och tygelhjälpen sitter inte direkt heller.
Efter att planlöst ha ridit runt i skritt ett tag fanns det ingen annan utväg än att göra halt och andas. I halten kom jag på att jag väldigt gärna ville prova att trava, men det har vi aldrig gjort förut… inte uppsuttet i alla fall. Micke och Katarina hejade glatt på, vilket innebar att vi idag tog våra första travsteg, utan några som helst problem; hon var helt lugn.
Att vi vågade trava idag gjorde mig väldigt förväntansfull och jag längtar till nästa tillfälle.

Sedan var det Odessas tur. Micke började både från marken och uppsuttet. Jag måste säga att det såg väldigt bra ut idag, vilket är rätt sjukt eftersom han bara ridit Odessa ordentligt två gånger innan… för jag kan inte tycka att sitta upp och ”bara åka häst” för att känna in rörelserna är ordentlig ridning.
Efter att de kände sig klara med grunderna satt jag upp och red vidare. Jag kände att det var viktigt att få med mig en positiv känsla eftersom det inte gick så jättebra med Maali. Odessa är Odessa – det är som att komma hem när jag sitter däruppe. Hon är inte lika stark som förut, men hon ger verkligen allt och vi fick till några travsteg där hon orkade bära sig och det kändes bra. Att hon sedan rinner iväg får man ta eftersom hon är under igångsättning, men hon är duktig och försöker verkligen.

Odessa och Micke
DSC_8905

Malidza
DSC_8945