På kvällen i fredags blev Odessa sjuk, först misstänkte vi kolik men hon bajsade några gånger under promenaden. Hon ville inte riktigt gå och hade 39,5 i feber. Eftersom hon vanligtvis ligger rätt lågt i temp, 36,7°C, så kom veterinären ut. Hon var inte förstoppad så det gavs febernedsättande, kramplösande och några liter dropp för att hon inte skulle bli uttorkad. 

Lördag morgon och fortfarande feber, det var bara att ringa veterinären och de ville att vi skulle kolla om Ultuna hade någon box ledig på isoleringen, det hade de inte just då men de höll på att sanera en box. Så veterinären kom ut till oss igen, samma saker gjordes som på fredagen, men nu försökte de även att ta ett prov med bukvätska för att se om hon hade någon inflammation. De fick inte ut någon vätska alls vilket var bra. Odessa blev lite bättre av febernedsättande men det varade bara någon timme.

Ultuna kontaktades ännu en gång och nu var boxen klar så det var bara till att lasta prinsessan och åka dit. Hon var så jäkla duktig och gick på transporten på andra försöket, stod som ett ljus hela vägen.

När vi kom fram fick hon gå in i sin box och iom att vi var på isoleringen då fick jag och Micke vänta med henne i den tills de spritat undersökningsrummet. Hon tempades och hade 40,2°C i feber. Dropp sattes in fort och undersökningar gjordes, lilla gumman var så sjuk men lät ändå inte veterinären kolla hennes mun. Jag fick däremot röra så veterinären kunde få se. Just att veterinären valde att göra på detta sätt istället för att stressa henne gjorde mig väldigt glad.

Proverna som togs visade inget konstigt, så nu inväntar vi labbets resultat på om det kan vara anaplasma.

Odessa är kvar på Ultuna och det känns tungt att inte ha henne hemma. Det var hemskt att köra med en tom transport hem.