Kan man bli annat än glad över att ens hästar verkar njuta av snön? Maali ska snart sättas igång igen, hon känns stark och fin nu så jag tror att den lite längre vilan varit bra för henne. 

Även Malidza ska börja tränas igen och framförallt ridas in, men först ska tandläkaren checka av så allt ser bra ut. Hon har tappat ett gäng tänder och periodvis så har det varit jobbigt för henne med värk och obehag. Hon har även vuxit oroligt mycket på höjden och det passade ju bra eftersom Micke är rätt lång. 

Cellgifterna är avklarade och än så länge så går det åt helt rätt håll, han mår rätt bra och känns stark fast han gått ner mycket i vikt och tappat allt hår… även skägget. Vi är även i isolering just nu eftersom hans röda blodkroppar och immunförsvar bryts ner, så vi firar jul själva i år. 

Jag har slutat med mina antidepressiva och lider av helt sjuka biverkningar, det är tungt just nu men jag känner ändå att suget för saker och ting långsamt kommer tillbaks. Helt sjukt egentligen att de ger en sådana här tabletter, idag är jag nog bara 10 % av den personen jag egentligen är… allt annat har tabletterna kvävt med sina bieffekter och det är därför som jag nu fått nog och slutar. Ska jag vara riktigt ärlig så tror jag att vila hade varit bättre än att bli itvingad det här giftet. Men försäkringskassan har tydligen svårt att långtidssjukskriva utan medicinering, helt jäkla sjukt att det får gå till såhär. Jag har hur mycket olika antidepressiva tabletter som helst här hemma, men har än idag inte fått någon riktig hjälp för stresshantering och allt. Jag har alltså varit sjukskriven för utmattningssyndrom i 3 år och bara fått tabletter och dem har jag fått av mina olika husläkare, inte en enda person som har riktig kunskap om hur de egentligen påverkar min kropp har jag fått träffa… JA, med all rätt så är jag bitter!

Bieffekterna som jag har nu är riktigt obehagliga, migrän, stort illamående så man tror att man ska kaskadspy, fokuseringsproblem eftersom det inte känns som att hjärnan är ihopkopplad med kroppen. Men för varje dag som går så känner jag mig ändå gladare i själen och därför är det värt det. Nästa år ska fan bli ett bra år!